MEDITATION FOR BEGYNDERE

Meditation for begyndere

Sid med krydsede ben med dit højre ben forrest på det venstre ben og din højre hånd på den venstre hånd. Hvis du synes det er anstrengende at sidde sådan, kan du sætte dig på en pude, eller på en stol. Dernæst skal din højre pegefinger røre ved din venstre tommelfinger. Luk dine øjne forsigtigt, som om du skal til at sove. Tøm sindet for alle slags tanker. Træk vejret dybt og pust forsigtigt ud et par gange. Lad hver eneste muskel på kroppen slappe helt af.

 

Forestil dig at din krop er helt tom, og at du ikke har nogen indre organer. Dit sind hviler lige i midten af kroppen, som er placeret inde i dig i to fingres højde lige over din navle.

 

Hvis du synes det er svært for dig at fokusere på centeret af kroppen, kan du placere dit sind, hvor du selv synes det føles mest behageligt. Prøv at observere om der viser sig indre billeder – hvad enten det er mørke, lys eller hvad som helst, blot accepter det uden en tanke.

 

Når du har fundet hvile i centeret af din krop eller hvilket som helst andet sted inde i din krop, skal du sikre dig at du ikke spænder øjnene. I meditation ser vi med sindet, ikke med de fysiske øjne; det er derfor vi lukker dem.

 

Hvis dit sind strejfer omkring kan du visualisere for at holde sindet i ro. For at gøre dette, forestil dig en krystal kugle der svæver i midten af din mave. Du kan bruge andre neutrale ting du er kendt med, så som en appelsin, en fodbold eller månen. Du kan også gentage mantra 'Samma Arahang' som betyder 'den rene sti', væk fra urenheder i dit sind.

 

Lad dit sind fortsat hvile i centeret af din krop, og tag ikke nogen form for beslutninger eller følelsesmæssige reaktioner på hvad du oplever. For begyndere anbefaler vi at du mediterer 15 til 30 minutter om morgenen og når din sengetid nærmer sig, og udvid længden, f.eks. op til en time eller hvad du føler passer dig bedst.

 

Afhængig af dit sinds indre ro og renhed vil du efter noget tid opleve en fredfyldt og forfriskende glæde, som var du blevet masseret på hele kroppen.

 

Hvis du føler dig anspændt efterfølgende kan det tænkes at du har prøvet for hårdt. Åben dine øjne, juster din sidestilling indtil du føler det behageligt, og begynd forfra.

 

Hvis du faldt i søvn er det måske fordi du bør fokusere mere på centeret i din krop. Tag nogle få dybe indåndinger og gentag mantra i dit indre uden at sige det 'Samma Arahang'. Føler du dig fortsat træt er du muligvis fysisk træt, og tillad blot dig selv en kort søvn og start forfra.

 

At tømme sindet er en kunstart, og en nøgle til at lære Dhammakaya meditation. Der er mange andre måder at tømme sindet, som passer til forskellige personer af forskellige årsager. Har du fået lyst til at udforske Dhammakaya meditation, vil vi foreslå at du kontakter en Dhammakaya munk og lærer meditation og modtager personlig vejledning som passer til din karakter.